Σουλτς: «Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να αποβάλει τον προεκλογικό του ρόλο»Λίγο πριν την συνάντηση του κρίσιμου Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, απευθύνει έκκληση-προειδοποίηση  στην Αθήνα να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα: «Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση».  
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς λέει χαρακτηριστικά: «είναι λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις. Θα πρέπει όμως να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του, και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρει  ότι έχει κατανόηση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: «Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής».
Τέλος για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς καλεί την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνιζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.


 dw

Σχόλια