Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει χαθεί η λογική.



Γράφει ο Επιμηθέας


Μετά τους πανηγυρισμούς του απίθανου κ. Βαφουράκη για την "επιτυχία" των συζητήσεων στο Eurogroup, καλό θα ήταν να δούμε και την «λυπητερή». Τι περιμένει τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς η πραγματικότητα θα είναι πολύ σκληρή. Η κατάρρευση της οικονομίας και των εσόδων τους  δύο  τελευταίους μήνες θα έχει τεράστιο κόστος στους Έλληνες πολίτες.
Συγκεκριμένα η χώρα γύρισε πίσω σχεδόν μια πενταετία όταν βρέθηκε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Το μνημόνιο που θα υπογράψει η νέα «αριστερή» κυβέρνηση με τη λήξη της παράτασης θα είναι πολύ βαρύτερο από τα προηγούμενα. Υποχρεωτικά θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014 και 2015 (όσο και να μην θέλουν να μας το πούνε) αλλά και θα προβλέπει σειρά δεσμεύσεων οι οποίες θα κάνουν την προηγούμενη συμφωνία να μοιάζει… θεά μπροστά σε αυτά που έρχονται.
Ας αφήσουν εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα και διαπλεκόμενοι  την προπαγάνδα της Αριστεράς και ας δούμε την πραγματικότητα. Γιατί όσοι τολμάμε να κάνουμε κριτική για την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης είμαστε  σχεδόν… προδότες της πατρίδας.
Έχουμε λοιπόν μια συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί εφόσον οι «αριστεροί κυβερνώντες» καταθέσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιμένουν οι Ευρωπαίοι. Δεν αποκλείεται να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Μαξίμου διαρρέει  ότι θα είναι μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν θα έχουν «ποσοτικοποίηση», άρα θα είναι μία ακόμη έκθεση ιδεών σαν κι αυτές που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης στην ΕΕ και τον φέρνουν όλο πιο κοντά στην γραφικότητα.
Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ενώ και τον Απρίλιο που θα μας επαναξιολογήσει η τρόικα - συγνώμη ξέχασα οι θεσμοί - θα φανεί αν η Ελλάδα θα πάρει χρηματοδότηση  ή θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Και στο τέλος Ιουνίου αν όλα πάνε καλά θα έρθει ο «λογαριασμός της τετραετίας». Αυτή είναι η πραγματική συμφωνία, όλα τα υπόλοιπα είναι «κόκκινη προπαγάνδα».
Παρ’ όλα Τσίπρας και Βαρουφάκης προσπαθούν να μας πείσουν ότι συνέτριψαν τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς, τους  Βέλγους τους  Πορτογάλους κι όλους τους Ευρωπαίους και ήρθαν νικητές. «Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος» είπε ο Τσίπρας με ύφος χιλίων καρδιναλίων .
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει χαθεί η λογική. Όποιος τολμά να αμφισβητήσει τη μεγάλη συμφωνία είναι… προδότης . Όποιος αποθεώνει τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη είναι «πατριώτης».
Κάπου εδώ πρέπει να τελειώνει η περίοδος χάριτος. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν πιστεύει σε «τσάμπα μάγκες» και σε ψεύτες. Όταν θα το καταλάβει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα βρίσκουν τον δρόμο για να φύγουν. Η ώρα αυτή θα έρθει σύντομα, όταν θα μας έρθει και ο λογαριασμός. Απλά εμείς θα θυμίσουμε μία από τι πολλές αντιμνημονιακές κορόνες του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα για να μην μας περνάνε για ηλίθιους «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας».
Αυτά για μην  ξεχνιόμαστε «σύντροφοι της Αριστεράς και της Προόδου»…..

Σχόλια