Μαύρη κωμωδία

Σχολιάζει ο Γ. Προκοπάκης


Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα σχετικά με τη ρήξη, λέει η κυβέρνηση. Μα ο ουάου Γιάνης τόσκασε το παραμύθι στα Χανιά προχτές και ο τριαλαρά-τριαλαρό Ευκλείδης το είπε όσο πιο καθαρά γίνεται στο STAR σήμερα!
Εάν δεν είναι ζουρλοί, τι είναι; Είναι τζαμπαμάγκες του καφενείου και κοτούλες!
Τι έγινε, λοιπόν; Μόλις γίνονται γνωστές οι δηλώσεις του Τσακαλώτου, στέλνει ο αποδεδειγμένα φίλος μας Γιουνκέρ τους γνωστούς αξιωματούχους των Βρυξελλών με τη θέση της κοινότητας:
Η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει από «ανώνυμους» αξιωματούχους της Ευρωζώνης που διακινούν σενάρια για «παράλληλο» νόμισμα (IOU).
Η Ελλάδα δεν αναμένεται να βγει από το ευρώ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να εισάγει ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών για να εξυπηρετήσει υποχρεώσεις στο εσωτερικό αν δεν εξασφαλιστεί σύντομα μια συμφωνία με τους εταίρους, ανέφεραν αξιωματούχοι στην ευρωζώνη.
«Κάποια στιγμή όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα ευρώ για να πληρώσει μισθούς και λογαριασμούς, μπορεί να αρχίσει να εκδίδει υποσχετικούς τίτλους που θα αναφέρουν ότι οι κάτοχοι τους θα λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον ένα ποσό Χ» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Reuters.
«Οι υποσχετικές αυτές θα άρχιζαν να κυκλοφορούν γρήγορα στην δευτερογενή αγορά μια μεγάλη έκπτωση έναντι των πραγματικών ευρώ και θα γίνονταν “νόμισμα”, όποια και αν είναι το όνομα του, το οποίο θα κυκλοφορούσε παράλληλα με το ευρώ» πρόσθεσε.
«Η ρύθμιση μπορεί να είναι προσωρινή για να κρατήσει ζωντανή την κυβέρνηση καθώς θα ελπίζει να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές που θα απελευθέρωναν περισσότερα ευρώ σε δάνεια» τόνισε δεύτερος αξιωματούχος.  
Oι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι είναι πρόθυμη να καθυστερήσει τις πληρωμές για τις υποχρεώσεις στο εσωτερικό για να εξοικονομήσει τα ευρώ που χρειάζεται για τις αποπληρωμές χρέους.
Οι επαναστατημένες κότες το γύρισαν στην παλαβή αμέσως. Άντε τώρα να ψάχνεις να βρεις καύσιμα για το ελικόπτερο και να πληρώσεις με IOU!
Είναι απίθανοι!

Σχόλια