Der Spiegel: «Η παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης: ίντριγκες, ίντριγκες παντού»



Το περιοδικό Spiegel χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση «παρανοϊκή». Στο άρθρο, με τίτλο «Η παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης: ίντριγκες, ίντριγκες παντού», το περιοδικό τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα βλέπει παντού συνωμοσίες, οι οποίες δεν αποσκοπούν παρά μόνο στο να καλύψουν την ανεπάρκειά του. 
Υποψιάζεται παντού δολιοφθορά, θεωρεί τους Ισπανούς, την αντιπολίτευση και το Βερολίνο "ύποπτους" και τους κατηγορεί ότι θέλουν την πτώση της. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές της αδυναμίες.
Στην συνέχεια το έγκριτο περιοδικό αναφέρεται στο χάος που προκλήθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με αφορμή το ζήτημα των κέντρων κράτησης, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία εντός και εκτός της χώρας. 
«Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ στο εσωτερικό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους», σημειώνει ο αρθρογράφος. 
Ακόμα και τα επικριτικά άρθρα θεωρούνται μέρος της ευρύτερης συνωμοσίας. «Το πιο απλό πράγμα από όλα είναι να ψάχνεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο» γράφει.

Σχόλια