Deutsche Bank: Πιθανό δημοψήφισμα στην Ελλάδα



Πιθανό δημοψήφισμα βλέπει η Deutsche Bank, σε έκθεσή της για την κρίση στην Ελλάδα.
Αν και η έκθεση βλέπει ακόμα το ενδεχόμενο της συμφωνίας, εν τούτοις, δεν αποκλείει τη σύγκρουση με τους εταίρους, κυρίως με ευθύνη της κυβέρνησης.
Με βάση το σκεπτικό της Deutsche Bank προκύπτουν τρία σενάρια για το μέλλον της χώρας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Σενάριο 1
Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και αυτό έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της στρόφιγγας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άμεσο αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ρευστότητας. Η επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, θα στερέψει την αγορά, και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.
Σενάριο 2
Ύπαρξη πλήρους συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και ψήφισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ένα σενάριο που μοιάζει το πλέον επιθυμητό αλλά οι εσωκομματικές συγκρούσεις είτε δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο, είτε δε θα γίνει αναίμακτα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σενάριο 3
Ύπαρξη ενός συμβιβασμού από ελληνικής πλευράς, με πλήρη αποδοχή των όρων που θέτουν οι δανειστές. Επόμενη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να πέσει το βάρος της ευθύνης στον Ελληνικό λαό, να αποφασίσει εάν θα δεχθεί αυτά τα οποία ζητούν οι πιστωτές από τη χώρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι όροι που θα θέσει προς δημοψήφισμα η κυβέρνηση, δε θα έχουν καμία σχέση με το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

antinews

Σχόλια