Η αρχή έγινε ... Μένουμε Ευρώπη

Γράφει ο Επιμηθέας


Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και  το ευρώ, έδωσαν το παρών χιλιάδες Αθηναίοι στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Τσίπρα και την παρέα του ότι είμαστε εδώ και ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον της χώρας.
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν  την πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή και στον προαύλιο χώρο γύρω και πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη με κυρίαρχα  συνθήματα υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της  χώρας κυματίζοντας ελληνικές σημαίες καθώς και οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαδήλωση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και του πιο αισιόδοξου για την μαζική συμμετοχή πολιτών και αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βάζοντας ταφόπλακα στα σενάρια τους για επιστροφή στην δραχμή και την χορήγηση τροφίμων με δελτίο. Ταυτόχρονα η κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη συγκέντρωση από την χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και ένα σαφές μήνυμα- απάντηση ότι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μονοπωλεί το πεζοδρόμιο.
Η προφανής σε όγκο  σημερινή διαδήλωση στέλνει μηνύματα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, καλώντας τα να περάσουν άμεσα στην «επίθεση» αναδομώντας την ανύπαρκτη  Κυβέρνηση Τσίπρα και αναδεικνύοντας τα προεκλογικά τους ψέματα.
Πλέον οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου οφείλουν  να ακούσουν αυτό το ηχηρό μήνυμα του λαού και να αφήσουν  πίσω τα λάθη του παρελθόντος  δίνοντας  ένα νέο όραμα στον ελληνικό λαό.
Με βασικό μέλημα να μην καταστραφεί η πατρίδα και να συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης, τέτοιες κινητοποιήσεις μόνο χαρά και ελπίδα μπορούν να φέρουν στον ελληνικό λαό και να κάνουν την μεγάλη διαφορά από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις του πελατειακού κράτους που επαγγέλλεται η κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ.
Η αρχή έγινε 

Σχόλια