Εθνική ενότητα

Σχολιάζει ο Γ. Προκοπάκης


Στα σημερινά ΝΕΑ δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την άρνηση του Ποταμιού για τη σύγκληση σύσκεψης των τριών ευρωπαϊστικών κομμάτων για να μη διαταραχθεί η... εθνική ενότητα! Ελπίζω να διαψευσθεί.
Αντί του συντονισμού των κομμάτων της ευρωπαϊστικής αντιπολίτευσης είχαμε τις γελοίες δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. Όλο το απόγευμα συνεδρίαζαν τα όργανα και η Επιτροπή Διαλόγου.
Εθνική ενότητα με ποιό στόχο; Με ποιούς; Ενότητα για την παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη που να περιλαμβάνει και τον Τσίπρα (αν υποθέσουμε πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί την ευρωπαϊκή πορεία) μπορεί να γίνει μόνο αφού αυτός συγκρουσθεί και ξεφορτωθεί τα βαρίδια της δραχμής και του ολοκληρωτισμού. Κάντε εθνική ενότητα για να σώσετε την Ευρώπη με τον Καμμένο, το Λαφαζάνη, το Μπαλτά, το Στρατούλη, το Φίλη, την Κωνσταντοπούλου - μην πω και τον άρτι αποφυλακισθέντα Κασιδιάρη!
Η κωμωδία των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό το μόνο που εξυπηρετεί είναι το ξέπλυμα της ηγεσίας της Κυβέρνησης από τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχουμε οδηγηθεί. Τίποτε άλλο! Και κρατάμε την αναπνοή μας εάν και πότε θα δεηθεί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει τα δάνεια που ήταν τοξικά, να εισηγηθεί ο ίδιος τα (πάντα αντιυφεσιακά!) μέτρα για τις συντάξεις, ως επαίτης! Αφού έχει καταρρακώσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο ευρωκοινοβούλιο.
Δε βαριέσαι, Σταύρο! Ποιός να θυμάται πως σήμερα κλείνουν 54 χρόνια από την υπογραφή της εισδοχής της χώρας, διαλυμένης από τον εμφύλιο, στην Κοινή Αγορά, την ευρωπαϊκή οικογένεια - μόνο κάποιοι σαν και μένα και συνταξιούχοι που ξεροσταλιάζουν στα ΑΤΜ με τα "πι" τους στις ουρές των κλειστών τραπεζών - που κάθε δυό μέρες ανοίγουν! - κι έχουν τις μνήμες.
Τα πολιτικά κόμματα έχουν απαξιωθεί. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε ακόμη κοινοβουλευτική δημοκρατία κι είναι αυτά τα απαξιωμένα κόμματα που καθορίζουν τη δημοκρατική πορεία της χώρας.
Οι ευθύνες των τριών είναι τεράστιες. Το μειοψηφικό μεν, επαρκέστατο δε για να είναι ασφαλιστική δικλείδα έναντι εκλογικών σχεδιασμών όποιου πονηρού, 39% προσφέρθηκε σε συσκευασία δώρου στον υποτίθεται διαπραγματευόμενο πρωθυπουργό για να μην καταθέσει πρόταση!

Τραβάτε για την εθνική ενότητα με τον Λαφαζάνη, το Μπαλτά, την Κωνσταντοπούλου και τον Καμμένο. Ή ελάτε στο Σύνταγμα - από νωρίς όμως για να δείτε μήπως στην εθνική ενότητα μπορεί να χωρέσουν και οι παρακρατικοί.

Σχόλια