Αναμέτρηση με το μπόι και την ιστορία

Του Γ. Προκοπάκη


Η δήλωση του πρωθυπουργού το απόγευμα χτες ότι θα αναμετρηθεί με το μπόι και την ιστορία έβαζε εξ αρχής πολύ χαμηλά τον πήχυ - ούτε μπόι έχει, ούτε ιστορία.
Το μπόι του είναι λίγο πιο ψηλό από το ποτήρι που ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπέ πίνει - ως εξευρωπαϊσμένος αριστερός εργολάβος - τον φρέντο καπουτσίνο. Η δε ιστορία αυτής της καφενειακής αριστεράς που φλερτάρει με την ακροδεξιά μπορεί να χωρέσει, με μεγάλους χαρακτήρες, σε ένα γραμματόσημο.
Οι πολίτες αυτής της χώρας και το μέλλον τους είναι παγιδευμένοι από τους υπογραφούντες και υπογραφούσες - τα γνωστά λιγούρια της εξουσίας, τα πουτινάκια του παρών, τα γουναράδικα που δεν αφήνουν το βουλευτικό αυτοκίνητο με τίποτε, το Γέρο του Μωριά που ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κάλβου, τις μπριζόλες της ταβέρνας του Μπάμπη στην Αίγινα.
Υποτίθεται πως ο Τσακαλώτος (άλλο φρούτο κι αυτός!) θα διαπραγματευθεί σήμερα έχοντας πίσω από τον πολιτικό νάνο πρωθυπουργό μια πλειοψηφία που δεν υπάρχει και μια δήλωση 15 γελοίων υπογραφούντων και υπογραφουσών, μεταξύ αυτών και υπουργούς, που θέλουν μεν να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι συνέλληνες και ψηφίζουν να πάρουμε τα λεφτά των κουτόφραγκων, οι ίδιοι όμως δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα! Όπως δεν θα ψηφίσει και το πουτινάκι του παρών και ο σαλιάρης συνδικαλιστής υπουργός.
Αν το μπόι του Τσίπρα είναι ψηλότερο από το καλαμάκι του καφέ του Φλαμπέ μέντορά του, ας παραδεχθεί δημοσία το αυτονόητο. Τα έχει κάνει θάλασσα και δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αν σωθούμε από το Grexit αύριο Κυριακή θα οφείλεται όχι στο ότι επί τέλους κάποιος κάθισε και έβαλε σε λογιστικό φύλλο μερικούς αριθμούς, αλλά γιατί η απαξιωμένη αντιπολίτευση έβαλε πάτους στις σόλες του νάνου Τσίπρα.
Ο Τσίπρας που θέλει να αναμετρηθεί με την ιστορία και δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος, ας αναμετρηθεί με τις προτάσεις που απέρριψε την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Άρση των βαρών αναχρηματοδότησης του προσφέρθηκε, την απέρριψε όμως γιατί, λέει, δεν τον αποζημίωναν και για την ταμειακή ζημία της ουάου διαπραγμάτευσης! Πακέτο €8.5 δις του προσφέρθηκε και το αρνήθηκε, γιατί, λέει, τα μέτρα περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων θα άρχιζαν αμέσως κι όχι τον Οκτώβριο - να προλάβει ο άνθρωπος να έχει άλλες 100.000 αναξιοπαθούντες συνταξιούχους στο πλευρό του. Αντ' αυτών, προκήρυξε δημοψήφισμα της πλάκας, έκλεισε τις τράπεζες και έπιασε 13άρι! Εις δις! Τα €8.5 δις έγιναν €13 δις και τα τοξικά δάνεια που δεν ήθελε αυξάνονται κατά €72 δις. Μηδενίζεται και το χαρτοφυλάκιο των €25 δις (ανακτήσιμα τουλάχιστον εν μέρει) της συμμετοχής στις τράπεζες!
Μ' αυτήν την ιστορία αναμετράται! Με τα δεινά της μεγαλύτερης βαρβαρότητας που βάζει ανθρώπου νους, όλα στους πολίτες. Και στέλνει τον Τσακαλώτο να διαπραγματευθεί τη σωτηρία της χώρας με τους υπογραφούντες και τις υπογραφούσες, τα πουτινάκια, τα λιγούρια, τη Μακάρθαινα και τους ακροδεξιούς στα μπαγκάζια.

Λίγο θάρρος υπάρχει; Μια κλωτσιά στους ολετήρες δεν συζητείται; Εθνική ενότητα για να σωθεί η χώρα και όχι το βουλευτικό αυτοκίνητο του κάθε αργόσχολου δεν παίζει;

Σχόλια