Τα ψέματα τελείωσαν … Αλέξη.

Γράφει ο Επιμηθέας


Το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να είναι ένα από τα πιο κρίσιμα της νεώτερης ιστορίας της χώρας. Την Κυριακή,  θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη όπως θέλει η συντριπτική πλειοψηφία.
Τα όσα είδαμε και ακούσαμε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής και το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα,  και όσοι βλέπουν  πίσω από τις γραμμές, μάλλον δεν θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το αν θα προχωρήσουμε σε συμφωνία. Δυστυχώς από την αρχή των «διαπραγματεύσεων» αυτή η Κυβέρνηση δεν μας έπεισε σε καμία στιγμή ότι θέλει συμφωνία κι όχι έξοδο από το ευρώ. Οι  πληροφορίες μας λένε ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να επικρατήσουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι ακραίων θέσεων απόψεις, θέσεις που οδηγούν στο Grexit. Όμως αυτά είναι θεωρίες και θα τα δούμε στις επόμενες μέρες.
Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μετά τις εξελίξεις τι ήταν αυτό που τελικά ψήφισε την Κυριακή ο κόσμος και τι νόημα είχε το δημοψήφισμα. Διότι, όπως λέγαμε  από την προηγούμενη Κυριακή, το συντριπτικό «όχι» μπορεί να είναι ευχή, μπορεί και κατάρα για τον κ. Τσίπρα. Και η αποθέωση από το …ανάθεμα απέχει πολύ λίγο.
Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι εγκλωβισμένος στα γρανάζια του σοβιετικού τύπου οικοδομήματος που έχτισε ο ίδιος και οι «σύντροφοί» του. Το όλο το σκηνικό το έστησε για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με το κόμμα του και για να υπηρετήσει τις αριστερές του ιδεοληψίες.  
Όπως και να χει το θέμα ο Τσίπρας είναι, ο μεγάλος χαμένος.
-Αν επιλέξει τη ρήξη και το Grexit αφενός θα έχει πάει κόντρα στη ρητή εντολή του ελληνικού λαού για διατήρηση της χώρας στο ευρώ και αφετέρου θα έχει αθετήσει (δεν είναι η πρώτη φορά) τη συμφωνία που έκανε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή του ελληνικού λαού όταν θα αρχίσουν να διαφαίνονται οι καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ. Καλό θα είναι να δει πως έφυγε ο Πρόεδρος της Αργεντινής από το προεδρικό μέγαρο. Ελπίζουμε ο Καμμένος να έχει συντηρήσει τα  ελικόπτερα.
-Αν πάλι επιλέξει τη συμφωνία θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο μνημόνιο τουλάχιστον διετούς διάρκειας. Αυτό τον φέρνει σε  ρήξη με μέρος  του κόμματός του, αλλά και από ένα κομμάτι του ελληνικού λαού. Οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά φαίνεται ότι τα μέτρα θα είναι όσα τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί.  Θα υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, μέτρα και αν άνοιγμα των καυτών ζητημάτων  όπως το εργασιακό, ασφαλιστικό κ.λπ.

Πιθανόν να περάσει μια τέτοια συμφωνία από την Βουλή αλλά όχι με τις ψήφους της αριστερής πλατφόρμας και των άλλων «αριστερών» ρευμάτων του κόμματος,  άλλα με αυτές της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ).  Αλλά ακόμη και αν περάσει με ποιους θα την υλοποιήσει την νέα συμφωνία με Λαφαζάνη, Στρατούλη και «αλλά παιδιά». Τι απέμεινε λοιπόν;  Παραίτηση -  κυβέρνηση εθνικής ενότητας - εκλογές.
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο «πανίσχυρος» Τσίπρας είναι χαμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Επτά ημέρες κράτησε … το θαύμα Τσίπρα και οι πανηγυρισμοί των υποστηρικτών  του «όχι» στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. 
Άποψη μας είναι ότι το πολιτικό του καντήλι από την επομένη του ΟΧΙ αρχίζει να τρεμοσβήνει. Αυτοί που πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τώρα  θα δουν πόσο  γρήγορα τα ψέματα καταρρέουν και πώς μετατρέπεται σε πίκρα και θυμό, όταν εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε έναν αριστερό ιδεοληπτικό σοβιετικού τύπου ερασιτέχνη πολιτικό

Τα ψέματα τελείωσαν … Αλέξη.

Σχόλια