Merkels Ärger über Tsipras: "Sehenden Auges gegen die Wand" ελληνιστί: "Ο Τσίπρας άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο"

Το περιοδικό SPIEGEL, σήμερα, σε δημοσίευμά του, αποκαλύπτει την οργή της Μέρκελ πίσω από τις κλειστές πόρτες της κεντρικής επιτροπής του CDU!
Σύμφωνα με το περιοδικό η καγκελάριος είναι πολύ ενοχλημένη από το ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να προχωρήσει στο δημοψήφισμα. «Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας», φέρεται να είπε σε βουλευτές της.
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι έγιναν τη Δευτέρα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος CDU σε εμπιστευτικό περιβάλλον και πίσω από κλειστές πόρτες.
Το περιοδικό στο κεντρικό του άρθρο, αφού αναφέρει ότι εκεί η Α. Μέρκελ δεν έκρυψε το πόσο εκνευρισμένη είναι από τον Α. Τσίπρα, καταγράφει τα εξής: Η Α. Μέρκελ γνωρίζει ότι μια έξοδος ευρώ οι Έλληνες θα είναι ένα αρνητικό σημείο καμπής όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη θητεία της ως καγκελάριο. Στην αρχή μίλησε πίσω από κλειστές πόρτες και δύο ώρες αργότερα κατά την τελετή στο κοινό. Μίλησε για αλληλεγγύη και για σταθερότητα, οι οποίες, όπως σημείωσε, η μία πάει μαζί με την άλλη.
Το δημοσίευμα στη συνέχεια σημειώνει πως «μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε μια σύντομη στιγμή απογοήτευσης, που νιώθει και η ίδια προσωπικά: «Η πολιτική Τσίπρα ήταν «σκληρή και ιδεολογική», ο ίδιος άφησε εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο». 

Σχόλια