Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός …

Γράφει ο Επιμηθέας


Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος  που σημάδεψε με ανεξίτηλο τρόπο την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια και μας έδειξε πώς μπορεί να καταστραφεί μια χώρα σε έξη μήνες. Ο πρωθυπουργός με μία κίνηση πολιτικού τυχοδιωκτισμού και με μοναδικό στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα,  υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του, στις πλέον κρίσιμες στιγμές για την χώρα των τελευταίων δεκαετιών, οδηγώντας την και πάλι μέσα σε εννέα μήνες για τρίτη φορά σε εκλογές. Σε  λιγότερο από ένα χρόνο επιχειρεί το ίδιο πολιτικό και μικροκομματικό παιχνίδι, στην πλάτη του ελληνικού λαού. Πέρυσι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και φέτος, μας πάει ξανά σε κάλπες απλά και μόνο γιατί έχει πρόβλημα με τον Λαφαζάνη και τη Ζωή και «τα άλλα παιδιά»  
Το διάγγελμά του ήταν χαρακτηριστικό δείγμα ενός πολιτικού ψεύτη και υποκριτή. Ποντάροντας στο ότι ο λαός  θα ξεχάσει όσα έγιναν: το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή capital controls, τις ουρές μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και την καταρράκωση της πραγματικής οικονομίας, θα συνεχίζει να τον εμπιστεύεται και θα τον ξαναψηφίσει.
Η αλαζονεία και αμετροέπεια του κ. Τσίπρα ήταν εμφανής σε κάθε λέξη του χθεσινού του διαγγέλματος. Δείχνοντας να μην έχει συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα και των μεγάλων ιστορικών ευθυνών, η αυτοκριτική του κινήθηκε και πάλι στο γνωστό ότι  για  όλα φταίνε  οι  πιστωτές ακόμη και  για τη μνημονιακή του μετάλλαξη. Έφτασε δε στο σημείο να πει ότι οι καλύτερες ημέρες δεν έχουν έρθει ακόμα και ζήτησε δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει, όταν εδώ και έξι μήνες το μόνο κατόρθωμα της κυβέρνησής του ήταν να σύρει τη χώρα σε διαρκείς διαπραγματεύσεις,  χωρίς ουσία , με ατυχείς  επιλογές συνεργατών (Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη, Στρατούλη,Τασία, Ζωή και φυσικά Χαικάλη κα) και την πανσπερμία διαφορετικών προσωπικών στρατηγικών. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να φέρνουν τη χώρα στο κατώφλι της καταστροφής και  στο τρίτο και πλέον επαχθές Μνημόνιο.
Αλλά ήταν τόσο απροκάλυπτα προκλητικός  που δεν δίστασε να πει ότι η συμφωνία που υπέγραψε, η χειρότερη δυνατή, θα μας βγάλει από τα… μνημόνια. Διέλυσε την οικονομία και δε βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη και ταυτόχρονα επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε έναν άκρατο λαϊκίστικο λόγο. Χωρίς συναίσθηση της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία με ευθύνη του, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά λαϊκή εντολή γιατί; Για να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα όπως είπε. Πιο πρόγραμμα αυτό της Θεσσαλονίκης,; Ποια άλλα ψέματα και υποσχέσεις θα μας πει προεκλογικά . 
Ζήτησε από τους πολίτες να τα ξεχάσουν όλα, υποσχόμενος καλύτερες ημέρες. Να κλείσουν τα μάτια στα απανωτά λάθη του τελευταίου εξαμήνου. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως πλέον είναι πιο έμπειρος και έτοιμος. Ωστόσο, το νέο Μνημόνιο φέρει τη δική του υπογραφή .
Με νωπή ακόμα την περιπέτεια του δημοψηφίσματος του Ιουλίου, το οποίο στάθηκε αιτία να βυθιστεί η πραγματική οικονομία σε τέλμα και έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και της εξόδου από το κοινό νόμισμα και την ευρωπαϊκή ένωση ,την ώρα που η χώρα έχει μπροστά της την πρώτη αξιολόγηση, o Τσίπρας επέλεξε να μετατρέψει το συγκρουσιακό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό πρόβλημα. Παίζει  στα ζάρια την υλοποίηση μίας συμφωνίας.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεκαθαρίσει  τι θέλει … θέλει να πιστέψει κάποιον που συνεχίζει να του λέει ασύστολα ψέματα; Θέλει να είναι και πάλι το όργανο ενός τακτικιστή που κοιτάζει πρώτα απ’ όλα το κόμμα του και μετά την πατρίδα του;
Αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταθεί έστω και μια φορά στο ύψος του. Όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό πρέπει να συμβάλουν ώστε αν το αποτέλεσμα της κάλπης δεν δίνει καθαρό αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς διάρκειας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια. Είναι καιρός λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση ώστε να πάει μπροστά ο τόπος. Η οικονομία, τα συμφέροντα των πολιτών, η καταπολέμηση της ανεργίας, το μεταναστευτικό πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.
Τελεία και παύλα. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός… Είναι εξοργιστικός, προκλητικός και επιρρεπής στα ψέματα.  Oι εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι ιδανικές για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε μια σειρά από πράγματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον κάθε πολίτη να μάθει να ψηφίζει με ευθύνη. Και η τελευταία ευκαιρία για κάθε πολιτικό να μάθει να σέβεται τη λαϊκή εντολή.
Οι εκλογές αυτές μπορεί να αποτελέσουν την ιστορική ευκαιρία για να αλλάξουμε όλοι μυαλά. Την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος ο πολίτης με την ψήφο του.

Σχόλια