Αυτή η Κυβέρνηση ούτε θέλει .. ούτε μπορεί να κυβερνήσει ...

Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «δήθεν δημοκράτες που λυμαίνονται τον τόπο». 
«Καλώ σε ανένδοτο αγώνα κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τον τόπο» είπε ο Ιάσωνας Φωτήλας τοποθετούμενος επί του προσφυγικού νομοσχεδίου το οποίο πάντως υπερψηφίζει το κόμμα του. Ο κ. Φωτήλας ο οποίος απεύθυνε ανοιχτή έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να δημιουργηθεί μια «συμμαχία για να πέσει η κυβέρνηση». «Δεν μπορεί να ζητάμε από την κυβέρνηση να κυβερνήσει - δεν διορίζεις επόπτη σε αγώνα τυφλό και να του ζητάς να πει αν είναι οφσάιντ ή όχι. H κυβέρνηση δεν μπορεί ! μας καταστρέφει !» είπε.
Ο βουλευτής του Ποταμιού προκάλεσε, όμως, ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση όταν καταφέρθηκε κατά του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά με έμμεσες αναφορές σε παράσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ. «Τι να περιμένει κανείς από τον υπουργό Πολιτισμού που κατάντησε τον Πολιτισμό «Αριστερά της Τσουτσούνας;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο βαρύτατος χαρακτηρισμός του κ. Φωτήλα πυροδότησε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τον κάλεσε να ανακαλέσει άμεσα, για να πάρει την ειρωνική απάντηση του βουλευτή από το Ποτάμι «μπορείτε να μου κάνετε μήνυση» και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα να ευχηθεί με νόημα χρόνια πολλά στην κυβέρνηση για την Πρωταπριλιά. «Είναι η ονομαστική της εορτή σήμερα», σχολίασε σκωπτικά.
«Εδώ είμαστε και θυμηθείτε το. Θα είναι μέρα μεσημέρι που θα πάρετε τους πρόσφυγες με τα ΜΑΤ και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτρέψετε ούτε στις κάμερες να είναι παρούσες. Το έχετε ξανακάνει. Δημοκράτες της φακής», πρόσθεσε ο κ. Φωτήλας.

Σχόλια