Σόιμπλε: «Βοηθούμε την Ελλάδα αγοράζοντας χρόνο»

Με μια φράση «τα είπε όλα» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «Βοηθούμε την Ελλάδα αγοράζοντας». 
Σε συνέντευξη του στo ARD βλέπει λύση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών τις επόμενες εβδομάδες, απορρίπτει όμως μια ελάφρυνση του χρέους.
Την αισιοδοξία του για επίτευξη λύσης μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της ως προς τα διαφιλονικούμενα σημεία του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» του κρατικού δικτύου ARD. 
«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρούμε λύση, ωστόσο αυτή η λύση δεν θα έχει να κάνει με μια ελάφρυνση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε από το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να πράξει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.
Όπως τόνισε ο Γερμανός υπουργός τα επιτόκια δανεισμού έχουν ήδη παγώσει σε βάθος δεκαετίας, ενώ ο χρόνος ωρίμανσης των ελληνικών δανείων ανέρχεται στα 35 χρόνια. «Βοηθούμε την Ελλάδα αγοράζοντας χρόνο. Θα βρούμε και πάλι μια λύση», είπε εμφατικά ο Β. Σόιμπλε. 
Την ίδια ώρα οι διεθνείς πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις τους προς την ελληνική κυβέρνηση για άμεση μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ενώ αυξάνεται η αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα. Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός δε δίστασε να υπενθυμίσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί ήδη από πέρυσι για το θέμα αυτό.

Πηγή: DW

Σχόλια