ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ "LIGHT"


Στην τελική ευθεία για την λήψη σημαντικών αποφάσεων βρίσκεται ο πρωθυπουργός εν όψει και της επίσκεψης του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η αρνητική πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με την εξάντληση των ορίων οικονομικής αφαίμαξης εργαζομένων και επιχειρηματιών- ιδιαίτερα των μικρομεσαίων- καθώς και ο επικείμενος ανασχηματισμός προδικάζουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο εντός της εβδομάδος, το Μέγαρο Μαξίμου θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.
Την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων ημερών, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα περιέχουν και «κοινωνικό πακέτο» μέτρων σε μια προσπάθεια ανακούφισης των οικονομικά αδύνατων στρωμάτων.
Η Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αναφέρει ότι «το εν λόγω πακέτο θα συνοδεύεται με κονδύλια που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, ενώ οι σχετικές εξαγγελίες δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση και θα αφορούν άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, νέους πτυχιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις δομές της Υγείας και της πρόνοιας».
Την ίδια ώρα τετράμηνο φοροεισπρακτικό σαφάρι σε εκατομμύρια φορολογούμενους αρχίζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Η εκστρατεία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα αφορά την επώνυμη φοροδιαφυγή, τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, τους οφειλέτες φόρου εισοδήματος, ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ 2010, τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ελπίζουμε πως θα έχει και αποτελέσματα……

Σχόλια