Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και το μέλλον μας

Του Γ. Προκοπάκη


Όταν κάποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που τα ανατέθηκε - πόσο μάλλον όταν έκανε τα πάντα για να του ανατεθεί - δηλώνει την αδυναμία του και αφήνει κάποιον άλλο να κάνει ό,τι μπορεί. Ζητά και συγγνώμη και ελπίζει να μην τον κυνηγά αυτή του η αδυναμία όλη του τη ζωή.
Οι Έλληνες πολίτες σύρονται μέσα σε μια βδομάδα να αποφασίσουν για μια πρόταση των θεσμών χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση. Με διαζευτικό ερώτημα, χωρίς κανείς να μπορεί να τους δώσει το πραγματικό περιεχόμενο των δύο σκελών της διάζευξης.
Αποδοχή ή όχι της πρότασης των θεσμών, υποτίθεται! Η αποδοχή, αν ισχύει ακόμη η προσφορά, ας πούμε ότι τελειώνει το ζήτημα. Με τη μη αποδοχή, τι γίνεται; Η υλοποίηση της ενδεχόμενης απόφασης μη αποδοχής, ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από φορείς ή θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνο η έξοδος από το ευρώ μπορεί να είναι επιλογή ΜΟΝΟΝ θεσμών της δημοκρατίας μας.
Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως θα σεβαστεί την ετυμηγορία. Κομματάκι περιττό, εκτός εάν μόνος του στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία χωρίς τις ευθύνες του κυβερνήτη! Είναι αδύνατον να υλοποιήσει απόφαση που δεν την πιστεύει από τη μια - από την άλλη δεν εξαρτάται απ' αυτόν η υλοποίηση.

Ευ. Βενιζέλος: Απόπειρα πραξικοπήματος

Για απόπειρα πραξικοπήματος κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι "η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος". Παράλληλα, σημειώνει ότι "επί της ουσίας πρόκειται για την αποθέωση του τυχοδιωκτισμού, της ανευθυνότητας και της κουτοπονηριάς."

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής: 
Η πολιτική απάτη μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο .
Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου  ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε  έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.
Τώρα, τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης του προγράμματος, με τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση να περιμένουν κάθε ημέρα τη βοήθεια του ELA, με τη χώρα υπό την άμεση απειλή ασύντακτης χρεοκοπίας , ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απεκδύεται της ευθύνης του οργανώνοντας μια καρικατούρα δημοψηφίσματος κατά παράβαση του Συντάγματος.
Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν λογαριάζουν και δεν λυπούνται τίποτα. Ούτε τις θυσίες του λαού που θέλει η χώρα να μείνει στο ευρώ, ούτε την εθνική βλάβη που προκαλεί παίζοντας εν ου παικτοίς.
Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι  ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Αυτή ήταν η «περήφανη διαπραγμάτευση» Tσίπρα ...

Στην επιστολή του προς τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι «η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών (Τρόικα) για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 υπήρξε απόλυτη και πλήρης», με απλά λόγια η πλήρης και απόλυτη προσαρμογή στις απαιτήσεις των Θεσμών (Τρόικα).

Στην πρόταση που επισυνάπτεται στην ίδια επιστολή, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται τις επιτυχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε «πρωτοφανή», τα δημόσια οικονομικά «πολύ περισσότερο βιώσιμα», τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2010 και 2012 ως τομή που «μείωσε το κατακερματισμένο και κοστοβόρο συνταξιοδοτικό σύστημα που επεφύλασσε μεγάλο βάρος για τις μελλοντικές γενιές».
Αναγνωρίζει, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας, για ακόμη μία φορά, τα θετικά στοιχεία των πρωτοβουλιών της προηγούμενης Κυβέρνησης με τους συνομιλητές του στο εξωτερικό. Δεν βρίσκει το θάρρος βέβαια να τα αναγνωρίσει και στο εσωτερικό της χώρας, τρέμοντας τη σύγκριση με τα προεκλογικά και μετεκλογικά του ψέματα.
Στην «περήφανη πολιτική διαπραγμάτευση» του κ. Τσίπρα, αντί για το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», παραλίγο να χάσουμε και τη Θεσσαλονίκη! Αντί για μέτρα ύψους 980 εκατ. € του «e-mail Χαρδούβελη», που μας έβγαζαν από το Μνημόνιο το 2015, προτείνει τη λήψη μέτρων 7,9 δισ. € για τη διετία 2015-2016 (Πίνακας 1). Και έπεται συνέχεια, αφού πολλά πρόσθετα πράγματα, ιδιαίτερα για τις συντάξεις, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τα ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο, όπως για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων τους, παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015.
Μέχρι τώρα ήταν γνωστή η έννοια του «πολλαπλασιαστή» στην οικονομία. Χθες μάθαμε τον «Πολλαπλασιαστή Τσίπρα»!
Ο κ. Τσίπρας για να επιτύχει τρεις φορές μικρότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015, επιβάλλει τρείς φορές περισσότερα μέτρα! Στη διετία 2015-2016, ο «Πολλαπλασιαστής Τσίπρα» επιβάλλει 8 φορές περισσότερα μέτρα από το e-mail Χαρδούβελη! Χωρίς έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική.
Η προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι τεράστια.

Η δαπανηρή κληρονομιά της τακτικής Τσίπρα στους Έλληνες

Η στρατηγική του ενθουσίασε ένα έθνος που είδε την μικροπολιτική ως γενναιότητα, αλλά όχι και τους εταίρους, ενώ το αποτέλεσμα δείχνει ότι δεν έχει κερδηθεί τίποτα, γράφει το Bloomberg.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σίγουρα δεν είναι ένας προβλέψιμος διαπραγματευτής.
Προτείνει στους τουρίστες να βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, στέλνει λάθος e-mail λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής… Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του χρησιμοποίησαν τακτικές που έχουν αποδειχθεί ξένες προς τον πιο εύτακτο κόσμο της περιοχής του ευρώ: ανταγωνιστικές, ιδεολογικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χαοτικές. Στο εσωτερικό, η στρατηγική ενθουσίασε ένα έθνος που είδε την μικροπολιτική ως γενναιότητα. Στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αυτό εξόργισε τους πιθανούς συμμάχους.
Το αν είχε αποτέλεσμα είναι ένα άλλο ερώτημα: εξαιτίας της πολιτικής νευρικότητάς του, οι Έλληνες θα υποφέρουν περισσότερη λιτότητα, είτε φτάσουν τα χρήματα της διάσωσης είτε όχι. Το μέτρο της επιτυχίας του είναι αντίθετα το κατά πόσον η πρόοδος αυτής της εβδομάδας προς μια συμφωνία θα μπορούσε να είχε γίνει μήνες πριν, προτού η οικονομία βυθιστεί στην ύφεση, οι καταθέτες σηκώσουν 30 δις ευρώ από τις τράπεζες και οι θέσεις εργασίας αρχίσουν να εξαφανίζονται.
«Πολλά έχουν χαθεί και ελάχιστα έχουν κερδηθεί» δήλωσε ο Kevin Featherstone, καθηγητής σύγχρονων ελληνικών σπουδών στο London School of Economics. Αν «ήταν μια τακτική καθυστέρησης, θα είχε νόημα μόνον εάν η συμφωνία πήγαινε καλύτερα», είπε.

Μέτρα για κοστούμι του Πινόκιο!

Γράφει ο Γ. Προκοπάκης


Ξαμολήθηκαν οι φίλοι της Πρώτης-Φοράς-Αριστερά-που-Υπογράφει-το-Πρώτο-της-Μνημόνιο με φοβερά στοιχεία από έκθεση του ΔΝΤ που αποδεικνύουν (!!!) πως το mail Χαρδούβελη είχε μια ουρίτσα €7.5 δισ και κάμποσα ακόμη. Οπότε η φοβερή και τρομερή διαπραγμάτευση έσωσε δύο δισ μέτρων.

Ισχυρίζομαι πως είναι προγανδιστική απάτη! Τόσο καιρό γιατί δεν το έλεγαν; Πέραν του ότι η έκθεση αφορά εικόνα έξι μήνες πριν την περίοδο του mail Χαρδούβελη (αρχές Δεκεμβρίου - Μάιος), είναι πονηρή λογιστική για κορόιδα. Παραθέτουν με υπογραμμίσεις τον πίνακα στη σ. 47 και κάνουν αναφορές στη σ. 45. Εδώ είναι όλο, για όποιον ενδιαφέρεται.

Συγκεκριμένα:
1. Η αύξηση στα έσοδα από φόρους και εισφορές για τα έτη 2015-2016 (πρώτες γραμμές, δύο τελευταίες κολώνες σ. 47) ΔΕΝ αφορά μέτρα! Είναι έσοδα από προηγούμενα μέτρα. Ανταποκρίνονται στην αύξηση του ΑΕΠ όπως προβλέπεται στον πάτο της σ. 45 (π.χ., από €182 δισ 2014 σε €198 δισ 2016) και στην αύξηση της απασχόλησης. Δηλαδή, περίπου €2.3 δισ που με περισσή ευκολία προσθέτουν στα μέτρα, απλώς είναι έσοδα από την ανάπτυξη!
2. Οι διαπραγματεύεσεις των τεχνικών κλιμακίων γίνονται ακριβώς για να προσδιορισθούν τα μέτρα τα οποία θα φέρουν τα έσοδα που λείπουν για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος. Στη σ. 47 εμφανίζεται καθαρά πως για το 2015 το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης ήταν €2 δισ μέτρων (έναντι αυτών το mail Χαρδούβελη προσέφερε €980 εκατ μέτρων - όχι ακριβώς αυτών, αλλά θα το δούμε) για να αποδώσει πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% ή €6.6 δισ. Η κυβέρνηση Τσίπρα προσφέρει για το 2015 μέτρα €2.7 δισ για να αποδώσει πρωτογενές πλεόνασμα 1% ή €1.9 δισ (κρατώ την πρόβλεψη ΑΕΠ της σ. 45, όχι χαμηλότερη).

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Η αρχή έγινε ... Μένουμε Ευρώπη

Γράφει ο Επιμηθέας


Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και  το ευρώ, έδωσαν το παρών χιλιάδες Αθηναίοι στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Τσίπρα και την παρέα του ότι είμαστε εδώ και ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον της χώρας.
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν  την πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή και στον προαύλιο χώρο γύρω και πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη με κυρίαρχα  συνθήματα υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της  χώρας κυματίζοντας ελληνικές σημαίες καθώς και οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαδήλωση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και του πιο αισιόδοξου για την μαζική συμμετοχή πολιτών και αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βάζοντας ταφόπλακα στα σενάρια τους για επιστροφή στην δραχμή και την χορήγηση τροφίμων με δελτίο. Ταυτόχρονα η κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη συγκέντρωση από την χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και ένα σαφές μήνυμα- απάντηση ότι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μονοπωλεί το πεζοδρόμιο.
Η προφανής σε όγκο  σημερινή διαδήλωση στέλνει μηνύματα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, καλώντας τα να περάσουν άμεσα στην «επίθεση» αναδομώντας την ανύπαρκτη  Κυβέρνηση Τσίπρα και αναδεικνύοντας τα προεκλογικά τους ψέματα.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Πού πήγαν τα λεφτά των Μνημονίων;

Σχολιάζει ο Γ. Προκοπάκης


Αφιερωμένο στην Κωνσταντοπούλου, στη Σακοράφα, στο Ρουμελιώτη, στο Λεγκρέν, τον Τουσέν - και τους χασομέρηδες της Επιτροπής Δημόσιου Χρέους

Πού πήγαν τα λεφτά των Μνημονίων;

Εκταμιεύθηκαν περίπου €220 δις. Οι αδιαμφισβήτητες δαπάνες είναι:
1.1 €31 δις η "γλύκανση Μέρκελ" για να γίνει το PSI
1.2 €11 δις για επαναγορά ομολόγων, Δεκέμβριος 2012
1.3 €50 δις στις ελληνικές τράπεζες
Σύνολο €92 δις
Τα 1.1 και 1.2, σύνολο €42 δις, "αγόρασαν" χρέος (και δάνεια φορέων του δημοσίου) ονομαστικής αξίας €157 δις.
Αδιαμφισβήτητο επίσης είναι πως όλα τα χρόνια των Μνημονίων, η χώρα έτρεχε με ελλείμματα - ακόμη και το πρωτογενώς πλεονασματικό 2014, έγραψε έλλειμμα λόγω της εξυπηρέτησης χρέους. Σωρευτικά τα ελλείμματα 2010-14 είναι κάπου €45 δις. Κάποιος τα πλήρωνε αυτά!
Αδιαμφισβήτητο σύνολο: €137 δις.
Από τα υπόλοιπα, 
2.1 €11 δις επεστράφησαν (ΤΧΣ)
2.2 €24 δις πλήρωσαν ομόλογα στην ονομαστική αξία που διακρατούσε το Ευρωσύστημα
2.3 €56 δις πλήρωσαν λήξεις άλλων ομολόγων και δανείων στην ονομαστική αξία
Σύνολο €91 δις

Το Πρόγραμμα της "μεγάλης συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ"


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 10:00 ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΝΤΑΟΥΛΙΑ & ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ...


Από την "ομάδα αλήθειας"

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Μένουμε Ευρώπη ...

Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα:
Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.
Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.
Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανώ, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.
Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.
Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!
Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.
Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές.

Σε απομόνωση οδηγούν την Ελλάδα οι επιλογές της Κυβέρνησης

Τους τελευταίους στρατηγικούς της εταίρους φαίνεται να χάνει η Ελλάδα στη γερμανική κυβέρνηση. Σόιμπλε και Γκάμπριελ εμφανίζονται εξαγριωμένοι με την διαπραγματευτική τακτική της Αθήνας.
Σε διάλογο κωφών εξελίσσονται οι σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές της μετά την αποτυχία και του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους με την μία να επιρρίπτει στην άλλη την ευθύνη σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η Μέρκελ δεν φαίνεται διατεθειμένη να διασώσει την Ελλάδα στο ευρώ πάση θυσία
Σε αυτήν την κρίσιμη φάση η Ελλάδα φαίνεται να χάνει και τους τελευταίους της συμμάχους στους κόλπους της γερμανική κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Όπως επισημαίνει το Spiegel online, η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί, τόσο στο Χριστιανοδημοκρατικό όσο και στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο αρχικά είχε υιοθετήσει πιο συμφιλιωτικούς τόνους. Στη συνεδρίαση του προεδρείου της CDU χθες το απόγευμα ακόμη και η καγκελάριος άφησε να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ πάση θυσία. Πολύ περισσότερο την ενδιαφέρει να μη διασπαστεί η υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά επέτρεψε να γίνει ανοιχτή συζήτηση για τις προετοιμασίες σε περίπτωση Grexit. «Η ατμόσφαιρα έχει σαφώς μεταστραφεί», αναφέρεται από ηγετικά στελέχη του κόμματος. Κυρίως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Θαυμάστε την πρόταση της κυβέρνησης

H περήφανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που είχε ως «ευαγγέλιο» το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αυτή που θα άνοιγε 300.000 θέσεις εργασίας, που θα έφερνε επενδύσεις και θα βοηθούσε την οικονομία να αναπτυχθεί, αποκαλύφθηκε.
Στο φως βρίσκεται πλέον η πρόταση που έκανε ο Τσίπρας και η παρέα των άσχετων και αποκαλύπτεται το ψέμα, η κοροϊδία, η προεκλογική πλάνη. Καμιά έμπνευση, μόνο μέτρα που θα διαλύσουν την επιχειρηματικότητα και θα φέρουν νέες στρατιές ανέργων. Διάλυση και όποιων εταιρειών στην Ελλάδα έμειναν να έχουν κέρδη και να δίνουν δουλειά σε κανένα Ελληνόπουλο, αντί αυτό να σηκωθεί και να φύγει από τη χώρα. Τι νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι μόλις αυξήσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων αυτές δεν θα απολύσουν κόσμο; Ή δεν θα σηκωθούν να πάνε στην Βουλγαρία;
Έκτακτες εισφορές, φόροι – φωτιά, φανταστικά έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις ή τηλεοπτικές άδειες που δεν υπάρχουν. Ανοησίες που απορρίφθηκαν από τους δανειστές γιατί δεν είναι βλάκες ούτε είναι ανόητοι να χορεύουν στα νταούλια του Τσίπρα.
Όμως, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλες αυτές οι προτάσεις είναι βαθιά υφεσιακές, προκαλούν σοβαρή βλάβη στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τσακίζουν τη μεσαία τάξη. Και όλα αυτά για να διατηρήσουν οι κρατιστές τις θεσούλες τους. Για να ανοίξει η ΕΡΤ και να γεμίσουμε από νεοκηφναριό. Για να βολέψει ο Κατρούγκαλος και οι λοιποί υπουργοί τα πελατάκια στο δημόσιο. Για να μην απολυθεί κανένας από το δημόσιο και να μην κλείσει κανένας φορέας.
Όλα αυτά για να μη γίνουν επενδύσεις που θα έφερναν και ανάπτυξη, και προστιθέμενη αξία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά για να παίζει ο Καμμένος με τα 500 εκατ. για τα σαπάκια, όλα αυτά για να διορίσουμε τις καθαρίστριες κι όποιον άλλον περνά από το τσιφλίκι της Ζωής. Θαυμάστε την πρόταση της κυβέρνησης:
Συγκεκριμένα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση :